Kā saprast energoefektivitātes zīmes | Lampupasaule
Levý banner
Pravý banner
Izvēlne
0 0,00
70 vairāk, lai saņemtu bezmaksas piegādi
Kategorija

Kā saprast energoefektivitātes zīmes

Jaunumi un paziņojumi

Andris

Energoefektivitātes marķējuma lasīšana ir vienkāršāka, nekā šķiet. Mēs jums to pierādīsim nākamajos punktos.

Energoefektivitātes zīmes marķē un šķiro preces atbilstoši to enerģijas patēriņam. Citiem vārdiem sakot, mēs palīdzēsim jums saprast, ar kādām preču izmaksām varat rēķināties. Tas arī motivē ražotājus radīt kvalitatīvākas un enerģiju taupošākas preces. 

Ko var izlasīt uz energoefektivitātes zīmēm?  

Pašreizējais energoefektivitātes zīmju veids ir ļoti vienkāršs. Uz preces iepakojuma ir 7 enerģijas klases, kas ir nošķirtas pēc krāsas (no labākās zaļās līdz vissliktākajai sarkanajai) un burtiem no A līdz G. Burts A apzīmē vismazāk energoietilpīgu avotu, bet burts G - visprasīgāko. Preces konkrēto klasi var noskaidrot pēc melnas bultiņas un balta burta etiķetes labajā pusē. Uz zīmēm ir arī informācija par patēriņu kilovatos uz 1 000 stundām, kas ir vērtība, kura atbilst vidējam gada mājsaimniecības apgaismojumam. Uz energoefektivitātes zīmēm ir arī QR kods, ar kura palīdzību var piekļūt Eiropas ražojumu datubāzei (EPREL). Tajā jūs atradīsiet sīkāku informāciju par preci.


Piezīme: tīmekļa vietnē energoefektiviātes zīmi var aizstāt ar enerģijas pamatzīmi (to atradīsiet uzreiz pēc tam, kad noklikšķināsiet uz preces). Šī bultiņa novirzīs jūs uz detalizētāku konkrētās preces zīmi. 


Sākotnējā energoefektivitātes zīmju iedalījums

Varbūt atceraties sākotnējo energoefektivitātes zīmju iedalījumu kategorijās A+++, A++, un citās. Nav brīnums, izmaiņas notika pavisam nesen, 2021.gada martā. Visām precēm, kas nonāca tirgū pēc 2021.gada 1.maija., jābūt ar pašreizējo formu. Un 2024. gadā vajadzētu būt tikai ar jaunajām etiķetēm. 

Kāpēc notika izmaiņas? 

Šīm izmaiņām bija vairāki iemesli. Galvenokārt tāpēc, ka pēdējos gados attīstības rezultātā visas elektriskās lampas, ierīces un spuldzes ir kļuvušas arvien energoefektīvākas un ekonomiskākas. Tāpēc arī radās atšķirības starp A+, A++ vai A+++ klasēm. Un to apzīmēšana ar vienādiem burtiem (ar plusiem) bija mulsinoša. Jaunajam zīmēm ir vēl viena priekšrocība mums, patērētājiem, papildus labākai orientācijai.  Tas ir stingrāks. Piemēram, augstākās klases A+++ preces varētu no jauna klasificēt līdz pat C kategorijai. Pašlaik pat A un B kategorijas ir gandrīz tukšas, kas rada vietu citiem inovatīviem resursiem nākotnē.

Precei nav energoefektivitātes zīmes

Saskaņā ar regulu energoefektivitātes zīmes nav atrodams uz visām lampām. Tas attiecas uz šādiem gadījumiem:

Lampas bez gaismas avotaIegādājoties lustras, lampas un citus gaismas ķermeņus bez gaismas avota, uz tiem nebūs energoefektivitātes zīmes. Lampas enerģijas patēriņš ir atkarīgs no gaismas avota, ko klients pats izmanto lampā. 

Gaismas avotu var noņemtTās ir lampas ar gaismas avotu, ko var nomainīt. Enerģijas klasi var atrast instrukcijās, un tā attiecas tikai uz konkrēto gaismas avotu.. 

Gaismas avotu nav iespējams noņemtTas nozīmē, ka lampa ietver gaismas avotu, kas ir nemainīga lampas daļa. Piemēram, LED joslas. Šādā gadījumā energoefektivitāti var atrast instrukcijā, un tā attiecas tikai uz konkrēto gaismas avotu.

Citi gadījumiCiti gadījumi, kad energoefektivitātes zīme netiek uzlikta, ir, piemēram, ar baterijām darbināmi lukturīši, īpaši tehnoloģiski gaismas avoti, mehānisko transportlīdzekļu gaismas avoti vai krāsaini gaismas avoti (Ziemassvētku lampiņas un citi nelieli dekoratīvi priekšmeti).

Autor článku:

Andris
Andris Diskuze, Recenzent, Zákaznické_zahraničí

Andris ir ne tikai klientu apkalpošanas speciālists bet arī LED apgaismojuma piekritējs.Savos rakstos viņš dos jums padomu kā samazināt elektroenerģijas patēriņa rēķinus vai kā izvēlēties pareizo spuldzi.Tāpat viņš sniegs daudz lietderīgu padomu kā nevainojami izgaismot Jūsu māju vai dārzu

Jautājiet jebko

Andris

Mēs palīdzēsim Jums ar izvēli kā ari ar tehniskām problēmām.

67660665(Pirmdiena-Piektdiena,08:00-16:30)

Jautājiet

Copyright © 1994 – 2024 Donoci s.r.o., Visas tiesības aizsargātas. Noteikumu un nosacījumu pieņemšana. i